Målsamtal

January 14, 2018

Idag vill jag skryta lite extra om en av våra medlemmar! 

 

Brittmari började träna hos oss i augusti 2017 som deltagare i vår New You Challenge. 

 

 

 

I början var utmaningarna många för henne, det var stelt och det var tungt att komma igång. Tack vare peppande träningskompisar, bra coaching och en rejäl dos envishet så tog Brittmari steg efter steg i sin utveckling och precis som många andra deltagare valde hon att fortsätta träna hos oss efter att utmaningen var klar.


Idag hade vi målsamtal (något vi gör så med täta mellanrum med alla våra medlemmar) och det var ett av de mest inspirerande samtal jag haft som coach på länge

 

Vi inleder alltid våra samtal med frågan: ”Vad är du mest stolt över under de senaste tre månaderna?” och den frågan ställer vi för att hitta så kallade ”Bright Spots”. Det är otroligt viktigt för motivationen att notera framgångar och en bra coach hjälper till att göra just det. Vi nöjer oss heller inte med en framgång och framgångarna behöver inte bara vara kopplad till träning. 

Många har svårt att notera framgångar och saker de är nöjda med, det krävs en del envishet av oss coacher för att locka fram Bright Spots ibland. 

 

Brittmaris lista över Bright Spots var faktiskt en av de längsta hittills så låt oss se några av de framgångar hon har noterat under drygt 5 månaders träning hos oss:

  • Brittmari är numera smärtfri!

  • Brittmari kan springa i uppförsbackar nu

  • Brittmari kan knäböja med fullt djup och bra balans (nu handlar målet snarare om att lyfta mycket vikt i knäböj)

  • Brittmari är framför allt väldigt nöjd med att faktiskt tagit mod till sig att börja träna och sen hållit ut!

  • Brittmari har fått massor av nya vänner via träningen

  • Brittmari känner sig starkare, piggare och gladare

  • Brittmari äter nyttigare nu

  • Brittmari har fått nyfikna frågor och komplimanger kring sin hållning på arbetsplatsen

  • Brittmari har fått fina komplimanger från sin man som ser resultatet av träningen

 

Förmodligen skulle vi kunna göra listan ännu längre men jag behövde inte ens hjälpa henne på traven för att få ihop denna lista! 

 

Brittmari fyller 60 år om ett och ett halvt år och har helt plötsligt börjat känna sig som en ny människa!

Extra roligt i detta är att många vänner och arbetskamrater var skeptiska till Brittmaris val att börja träna CrossFit och menade att det skulle vara för svårt och för tufft och bara skulle leda till skador. 

Nu är Brittmari ännu en i raden av människor som fått ta del av vår ytterst noggranna process för att introducera nya medlemmar och klienter till vår träning och de Bright Spots ni ser ovan är väl ett bevis om något på att det funkar? 

 

Du kan läsa mer om vår introduktionsprocess här


Vad är nästa steg för Brittmari då? Det är en annan av frågorna vi ställer vid våra målsamtal för att kunna rekommendera rätt träning. 

Brittmari planerar faktiskt att överraska barn och barnbarn med en del fysiska prestationer på sin 60-årsdag så det kan jag tyvärr inte avslöja 😊 Däremot finns ett par tydliga mål om att våga och kunna lyfta tyngre i tex marklyft och knäböj och därför planerar vi in en liten workshop med en coach och andra medlemmar som vill samma sak.

Såhär jobbar vi med våra medlemmar, genom uppföljning och samtal hjälps vi åt att hitta Bright Spots och att sätta nya mål. 

Det ger också oss coacher en bild av vad våra medlemmar vill ha mer av så att vi kan styra vårt utbud och vår kommunikation. För oss är detta en kvalitetssäkring!

 

Ge oss ca 15 min af din tid, så kan du berätta vad just du skulle vilja ha hjälp med. Det är gratis, och du kommer inte svettas. Boka ditt ”No Sweat Intro” med oss här.


//Per Mattsson, Coach och delägare på CrossFit Norrtälje och CrossFit 162 West 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Målsamtal

November 15, 2019

1/10
Please reload

Recent Posts

October 26, 2020

October 16, 2020

October 12, 2020

October 11, 2020

October 9, 2020

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags