Rabatterade gymkort är inte lösningen

March 27, 2019

En idrottare som ska bli så bra som möjligt på sin idrott behöver experters hjälp för att lyckas.

En tränare som förstår idrotten och som kan hjälpa idrottaren med de skicklighetsaspekter och de taktiska aspekter som idrotten kräver.

En annan tränare som förstår den fysiska kravprofilen som idrotten ställer på idrottaren och hur man bäst designar träningen utifrån denna.

Kanske en tredje person som kan hjälpa till med livsstilsfrågor som nutrition och återhämtning för att optimera sin prestation

Dessa personer behöver samverka så att det finns en bra plan som alla accepterar och följer. Då kan idrottaren verkligen få alla förutsättningar att bli så bra som möjligt. Det behövs helt enkelt kompetens för att bedriva en effektiv träning som på bästa sätt maximerar effekterna av det som görs.

 

Något som INTE löser en idrottare behov är ett rabatterat gymkort. Jag kan förstå att pris kan spela in i bilden när man söker en träningsanläggning men om man tror att det billiga gymkortet ska hjälpa en med sina idrottsmål är man fel ute.

Du kan träna hur billigt du vill, om inte de övningar du gör på gymet hjälper dig på vägen mot dina mål är det ändå ett rent slöseri med pengar OCH med din tid!

 

Tyvärr är det så att vem som helst kan starta ett gym och därmed bli ”träningsexpert” i mångas ögon. Bara för att någon kan visa hur en maskin fungerar så betyder inte det att det finns kompetens kring träning, rehabilitering, analys av idrotters kravprofil, kunskap om periodisering och programdesign, nutritionsexpertis. Saknar man denna expertis finns tyvärr stora risker att man generaliserar sina råd och vill lösa alla problem med samma upplägg och tips.

 

Jag kan inte starta en tandläkarpraktik utan att vara utbildad tandläkare… Jag kan heller inte arbeta som läkare utan adekvat utbildning…livsstils- och hälsorelaterade frågor kräver omfattande kompetens och ödmjukhet inför uppgiften. Precis som i många andra sammanhang tenderar människor med lite kunskap att ha de starkaste uppfattningarna om vad som är ”rätt och fel”.

 

Hos oss finner du Naprapatstudenter, STAC Elittränare, Nutritionsexperter, Funktionsmedicinare, Personliga tränare, Massageterapeuter, Tyngdlyftningscoacher, Experter på programdesign och mer därtill.

För oss finns inga färdiga lösningar, därför arbetar vi enligt en noggrann process där vi tar reda på nuläget hos den vi ska träna. Utifrån detta, och utifrån idrottens kravprofil, så designar vi ett träningsupplägg som ger maximal effekt.

  • Vilken rörlighet kräver idrotten för att du ska hålla och vara skadefri?

  • Hur ser uthållighetskraven ut om du vill dominera matcher och tävlingar?

  • Vilken styrka behöver du för att kunna mäta dig med dina motståndare?

Det är en process som innebär täta uppföljningar och utvärderingar, du kommer inte att stå framför en spegel och flexa på egen hand utan träningen designas av en coach. Är det lågsäsong så kommer upplägget att se annorlunda ut än om det är högsäsong. Är du målvakt i fotboll så kommer din träning att se annorlunda ut än för din kompis som spelar anfallare. Är du ryttare så kommer din träning att se annorlunda ut än om du är handbollsspelare.

Du väljer själv vad du vill lägga din tid och dina pengar på. Hör av dig när du är redo att verkligen ta reda på hur bra du kan bli.

Vi hjälper dig!

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Målsamtal

November 15, 2019

1/10
Please reload

Recent Posts

October 26, 2020

October 16, 2020

October 12, 2020

October 11, 2020

October 9, 2020

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags