Hos oss finns inga speglar

April 4, 2019

På våra gym finns det inga speglar på väggarna

 

Vår träning är utmanande på många sätt, vi arbetar relativt ofta med hög intensitet och vi utmanar regelbundet med tekniskt svåra moment. Det skapar en lekfullhet hos våra medlemmar och det skapar också en nyfiken attityd gentemot träningen och den egna kroppen förmåga.

För att bättre lära känna sin egen kropp måste man lära sig att KÄNNA hur övningar och rörelser ska utföras, att kunna avgöra vad som ligger bakom ett lyckat lyft eller en gymnastisk rörelse. Det kräver att man fokuserar mer ”inåt” än ”utåt”.

 

Det är väldigt sällan en idrottare använder sig av en spegel för att förbättra sin prestation, eller hur? Har du sett ett fotbollslag använda speglar när de tränar? Ryttare? Gymnaster? Det vore kul att se rugbyspelare eller ishockeyspelare som tränar finter med hjälp en speglar 😉

Det enda en spegel gör är att ta fokus BORT från känslor och förnimmelser.

Varför sitter det speglar nästan vart man än vänder sig på många gym? På vilket sätt blir träningen, förståelsen och känslan för övningar och rörelser bättre för de som tränar där?

De som tränar hos oss uppskattar frånvaron av speglar och menar att det skapar en mer avslappnad och mindre utseendefixerad atmosfär.

 

Vill du också träna i en avslappnad miljö, där känslan och förståelsen står i fokus?

Välkommen att boka ett gratis samtal med oss där vi kan prata om dina mål och drömmar

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Målsamtal

November 15, 2019

1/10
Please reload

Recent Posts

October 26, 2020

October 16, 2020

October 12, 2020

October 11, 2020

October 9, 2020

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags