5 bästa tipsen när du väljer gym

July 27, 2019

Det börjar närma sig högsäsong för träningsbranschen.

Efter sommaren kommer en av de mest aktiva perioderna då alla ska träna sig i form igen efter semestern…de allra flesta har tyvärr väldigt svårt att hålla igång sin träning kontinuerligt och får därför aldrig uppleva de extraordinära effekterna som ett bra träningsprogram, kombinerat med just kontinuitet, kan leda till. På våra gym har vi ovanligt många medlemmar med ovanligt hög kontinuitet, de blir starkare och friskare för varje år och skapar orubbliga vanor. För att fler ska få uppleva detta så delar vi här med oss av våra 5 bästa tips när du ska välja träningsanläggning. Hittar du gym som uppfyller dessa 5 krav så kommer du sannolikt att lyckas uppnå dina mål!

 

 

Erbjuder gymet en kostnadsfri konsultation?

 

Gym som erbjuder en konsultation, där du får berätta om dina mål och ditt nuläge, kan också ge dig mycket bättre rekommendationer och råd. Alla seriösa experter, inom alla områden, tar såklart reda på så mycket som möjligt om sina kunder innan de kan leverera bra råd. Det kan inte vara så att alla medlemmar på ett gym behöver samma sak, alla börjar med olika nulägen och dessutom har individer olika mål. En konsultation på 15-30 minuter är ett måste för att kunna ge bra råd och rekommendationer

 

Har gymet en individuell introduktionsprocess?

 

För att få bästa möjliga start behöver du bästa möjliga hjälp och coaching. Det får du med en personlig tränare som designat en introduktionsprocess utifrån ditt nuläge och dina mål. En individuell process sker helt i ditt tempo och efter dina förutsättningar, du kan etablera en trygg relation med din coach och din nya träningsanläggning. Coachen lär känna dig och din kropp och kommer att kunna ge ännu bättre råd och rekommendationer för just dig. Om du kastas rakt in i ett gruppträningspass, eller lämnas vind för våg på gymet, vem ska hinna med dig då? Täta uppföljningar är superviktigt för den som vill starta en ny vana, det får du i en individuell process.

 

Vem är hjälten?

 

Titta på gymets sociala medier och på gymets hemsida. Finns det exempel på hur de lyfter fram sina medlemmars framgångar och ansträngningar? Tränare och gym som mest lyfter fram sin egen förträfflighet är förmodligen mest intresserade av sig själva. Tränare och gym som lyfter fram sina medlemmar och klienter är förmodligen mest intresserade av dem. Du kan få mycket information bara av att följa sociala medier, titta på recensioner och läsa ”vittnesmål” från medlemmar

 

 

Löser gymet dina problem?

 

Hur löser gymet just dina problem? Framgår det tydligt vad träningen kommer att leda till och hur den kommer att hjälpa just dig? Det räcker inte att gymet kan beskriva sitt utbud och sina tjänster, det måste vara tydligt hur just det utbudet och de tjänsterna faktiskt hjälper dig att lösa dina problem och att nå dina mål. Om du har höftsmärtor så är det inte intressant hur många gruppträningspass det finns på schemat…det måste framgå, på hemsidan eller vid en konsultation, hur just du kan få bästa möjliga hjälp på det gym du väljer. Billigast pris är inte en konkurrensfördel om resultat är i fokus, bästa möjliga lösning på dina problem är det däremot.

 

Pratar medlemmarna med varandra?

 

Gå in i gymet, titta på hur medlemmar interagerar med varandra. Hälsar folk på dig när du kliver in på träningsytan? Din tid på gymet kan antingen bli den roligaste stunden på dagen eller den mest plågsamma. Vill du ha roligt så kommer dina träningskamrater att vara otroligt viktiga. Ett gym där de flesta håller sig för sig själva och lyssnar på musik i sina lurar kommer inte att vara kul för dig. Du behöver ett gym där andra hjälper dig att utmana dig själv, där andra bidrar till att du känner dig välkommen och trygg, där andra lär sig ditt namn och där andra frågar efter dig om du inte är där. Du behöver ett gym där det syns att folk gillar varandra, detta gäller både coacher och medlemmar! Du kan få massor av information om hur stämningen är på ett gym genom att bara knalla runt där en stund.

 

 

Sammanfattning

 

Träning är det viktigaste du kan göra för att hålla dig frisk. Det gäller att göra noggranna efterforskningar när du ska välja vem som får hjälpa dig med det viktigaste valet du kan göra. Ta lite tid på dig, ring runt och boka en träff. Berätta om dina mål och lyssna på hur den du pratar med berättar om hur just de kan hjälpa dig. Fundera också noga på vad som verkligen är viktigast för dig, prisnivå eller kvalitet? Långsiktig hälsa eller kortsiktigt sparande?

Vill du veta hur just vi kan hjälpa dig så boka en gratis konsultation med oss redan idag

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Målsamtal

November 15, 2019

1/10
Please reload

Recent Posts

October 26, 2020

October 16, 2020

October 12, 2020

October 11, 2020

October 9, 2020

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags