Men varför män?

July 29, 2019

I våra gym har vi en bra blandning av individer, yngre som äldre, män som kvinnor. Kvinnor är i viss majoritet över män, ca 60% av våra medlemmar är kvinnor. I och med att vi har en prismodell som är relativt hög jämfört med andra gym så träffar vi massor av individer som verkligen tänkt till innan de valt oss. Ofta har de försökt, men inte lyckats, på andra träningsanläggningar eller med olika slags utmaningar online.

De flesta som kommer till oss tilltalas av den noggranna introduktionsprocessen, med personlig träning och täta uppföljningar, och efterlyser någon som verkligen följer upp dem och ser till att de håller i sin träning.

Vi ”testar motivationen” i våra konsultationer, No Sweat Intros, och försöker säkerställa att det finns ett engagemang och en vilja att etablera en ny vana.

  • Det är, å ena sidan, lätt att skaffa nya vanor. Det är bara att ”börja göra” och att sen fortsätta 😊

  • Det är, å andra sidan, oerhört svårt att skaffa nya vanor. Det krävs att man släpper taget om gamla mönster och ersätter dem med nya.

Allt detta vet vi, och allt detta tar vi hänsyn till i våra processer. Det är därför så många lyckas med sina mål just på våra gym. Det är därför så många fortsätter hos oss, år efter år efter år.

Den svåraste kategorin individer att hjälpa, kan du gissa vilken det är?

 

Män som är företagsledare eller chefer!

 

Det är någonting med män som leder företag. Vare sig de är ägare eller chefer. De säger sig ofta vilja satsa mer på sin hälsa men när det kommer till kritan så ”har de inte tid” eller ”måste tyvärr vara på ett möte” eller ”hann inte prioritera träningen”…

 

 

Samtidigt så är de flesta individer som hamnar i ledande positioner fulla kapabla att se kopplingen mellan fysisk hälsa och mental hälsa. Mellan goda vanor och förmågan att vara en bättre entreprenör. Mellan vikten av att vara förebild och medarbetares hälsa.

Så VARFÖR har män, enligt vår erfarenhet, svårare att prioritera sin egen hälsa och sin egen träning?

 

Jag tror att fler av oss män behöver göra en mer djupgående analys kring sitt ”WHY”. Vad vill vi uppnå med våra liv och VARFÖR? Vilka värden är viktigast i våra liv? Vilka människor är viktiga för oss och hur gagnas de av att vi håller oss pigga och friska?

 

Jag har själv suttit i samma fälla, hamnar där ofta trots att jag driver två gym och därmed har alla möjligheter att träna. Under en period kombinerade jag jobb som rektor med att vara företagsledare och dessutom trebarnsförälder. Alltför ofta kom upplevda ”måsten” i vägen för tid med familj eller tid för egen träning. Varje vecka får jag göra planeringar och prioriteringar för att inte hamna i samma fälla och för att påminna mig om VARFÖR jag driver företag.

 

Alla män; tänk er för vad ni gör för prioriteringar. Om ”alla vet” att träning och bättre kost gör dig till en vassare företagsledare, gladare förälder, snyggare partner, bättre kompis och dessutom kanske en pigg farfar/morfar, hur motiverar du då att INTE börja träna och sköta din kost bättre?

 

 

Det många som tränar hos oss lyfter fram som en stor fördel är att de kan ”släppa allt” för en timme och bara låta sig bli coachade. Chefer och företagsledare känner sig ofta påpassade och måste vara ”på tå” på sina jobb. Hos oss kan de släppa det för en stund, slappna av i hjärnan och bara låta kroppen jobba.

 

 

 

 

 

  • ÄR du man och passar någorlunda in i vad jag beskrivit ovan?

  • Känner du en man som passar in i vad jag beskrivit ovan?

Vänta inte, ta tag i situationen redan idag. Börja prioritera viktiga saker i ditt liv. Boka ett No Sweat Intro med oss så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig. Boka HÄR

 

// Per 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Målsamtal

November 15, 2019

1/10
Please reload

Recent Posts

October 26, 2020

October 16, 2020

October 12, 2020

October 11, 2020

October 9, 2020

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags