Strong is happy!

August 5, 2019

Om du är förälder så vill du säkert, som de flesta andra föräldrar, att dina barn ska vara trygga, glada, nyfikna och ha bra självkänsla?

De flesta föräldrar önskar nog detta åt sina barn, ändå är det tydligt, för mig som arbetat många år i skola, som är fotbollstränare åt ungdomar och som driver två gym med massor av barn och unga i, att väldigt många barn och vuxna inte känner sig så trygga och att många inte har så bra självkänsla.

 

Många människor ägnar mycket tid och tankemöda åt att undvika situationer där de inte har full kontroll. De lägger mycket energi på att undvika att testa nya saker för de är oroliga att andra ska tycka de är dåliga. De känner stress och ångest över vad andra ska tycka om dem i de flesta situationer och därmed blir livet ett stort ”undvikande” och ”riskkalkylerande” istället för ett nyfiket upptäckande och samlande av erfarenheter.

 

I skolan försöker man träna självkänsla genom att skapa situationer som är ”på riktigt”. När det man gör i skolan upplevs som rena ”skolkunskaper” tappar elever motivationen, det måste finnas en upplevd nytta med det man gör i skolan för att elever ska vilja engagera sig. Detta är inte helt lätt, mycket för att en elev ju inte naturligt är intresserad av alla skolämnen så bara där skapas en uppförsbacke…

 

Det är lättare med träning och fysisk rörelse har jag upptäckt. På våra träningar är det superenkelt för oss att utmana barn och ungdomar. Inte bara genom att höja intensiteten utan också genom att utsätta dem för tekniskt svåra utmaningar. När man regelbundet utsätts för svårigheter, och får proffsig hjälp att klara av dem, ökar motivationen och tron på sig själv. Att befinna sig i en supportande miljö, och att där lära sig att kämpa för att lära sig nya saker, är det bästa man kan göra för att bli trygg, nyfiken och utveckla sin självkänsla.

 

När det heller inte finns någon situation där man kan petas från laget, som i många andra sporter, är bordet dukat för framgång. CrossFit är en av de svåraste sporterna som ett barn kan syssla med, tack vare variationen. Det finns massor av möjligheter att förstöra barnens motivation genom att helt enkelt göra det FÖR svårt och genom att inte hjälpa dem på vägen. Alla kan skapa svåra utmaningar men alla kan inte hjälpa människor längs den långa vägen till att klara av utmaningar.

 

  • En individ som lärt sig att kämpa för att nå framgång tenderar att bli mer ödmjuk

  • En individ som har en ödmjuk inställning kommer att lära sig att kämpa för framgång

  • En individ som får uppleva framgång blir trygg och stolt över sin egen kapacitet

  • En individ som är trygg och stolt över sin egen kapacitet tenderar att lättare kunna stötta andra

  • En individ som kan stötta andra bidrar till att fler kan utvecklas och känna sig trygga

När idrott är som bäst hjälper den människor att utvecklas på många sätt. Vill du att ditt barn ska ha stark självkänsla, känna sig stark och trygg och också vara omtänksam och ödmjuk gentemot sin omgivning så boka in en plats i vår barn- och ungdomsträning innan höstens platser är fyllda. Läs mer HÄR: 

https://www.crossfit162west.com/barn-ungdomstraening

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Målsamtal

November 15, 2019

1/10
Please reload

Recent Posts

October 26, 2020

October 16, 2020

October 12, 2020

October 11, 2020

October 9, 2020

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags