Välj gymet med vältränade medlemmar!

August 7, 2019

Har du någonsin hört någon yttra följande fraser;

  • ”Jag vill inte gå till den frisören för alla verkar ha så fina frisyrer där”

  • ”Jag vill inte lämna in min bil på den verkstaden för alla bilar verkar bli så fina där”

  • ”Jag vill inte gå till den tandläkaren för alla verkar få så fina tänder där”

Gärna med tillägg som;

  • ”jag måste bara få klippa till  lite finare hår själv först”

  • ”jag måste bara laga bilen lite själv först”

  • ”jag ska bara fixa lite finare tänder själv först”

Nej, det skulle väl verka lite konstigt, till och med dumt och töntigt, att resonera SÅ! De är väl experterna och till för att hjälpa dig, eller hur?

 

 

Men det är precis så som många resonerar när det gäller träning och gym…precis så!

Vi är troligen det gym som betraktas som det gym i stan där medlemmarna i allmänhet är mest vältränade. Många individer har en stor mental tröskel när det gäller att över huvud taget kliva in på ett gym och den tröskeln är ofta ännu större när det gäller just CrossFit.

 

På ett sätt förstår jag det eftersom det inte råder några tvivel om att de som tränar CrossFit tillhör de mest vältränade individer du kan hitta. Det kan göra att man, som ny, känner sig lite extra osäker och orolig för att inte ”klara av träningen”. Vi vet om detta och det är därför vi har en individuell introduktionsprocess för alla som börjar.

 

Individuell introprocess är en sak som vi gör för individer som bestämt sig för att börja hos oss, just för att skapa trygghet och säkerställa framgång. För att återgå till inledningsfraserna, som ju rör individer som fortfarande tvekar, eller känner sig osäkra, så vill jag bara säga att resonemanget givetvis borde vara helt omvänt.

Om du letar efter en plats att börja träna på borde du SÅKLART titta efter var medlemmarna får bäst resultat. Det verkar ju väldigt konstigt att välja ett gym med otränade medlemmar, det betyder ju bara att du kan förvänta dig att förbli just otränad. De där vältränade medlemmarna som du hittar hos oss har ju också börjat sin resa någonstans!

  • Man går till tandläkaren för att få hjälp med sina tänder, inte för att någon ska bekräfta vilka fina tänder man har!

  • Man går till frisören för att klippa sig och fixa frisyren, inte för att frisören ska berömma en för ens fina frisyr!

Alltså går du till gymet för att få hjälp att komma i form och nå dina mål, inte för att någon ska berömma dig för din fina form och bekräfta hur vältränad du är.

 

Att tänka; ”jag ska bara träna upp mig lite innan jag börjar” är ju helt galet, hur ofta har du lyckats med det?

 

Att du hittar vältränade individer, i alla åldrar och oavsett kön, hos oss är ju det tydligaste tänkbara kvittot på att vi levererar resultat. Tro mig, alla som börjat hos oss har känt exakt samma sak. Alla som håller i sin träning hos oss får också tidiga resultat och det följs av kontinuerlig utveckling.

När det gäller träning och hälsa behöver vi ändra en hel del föreställningar. Det jag nämnt ovan är en av dem, det är en slags ”omvänd logik” som jag tror många inte ens tänkt på.

 

Ring, maila eller besök gym och titta efter hur medlemmarna ser ut och vad de klarar av, titta efter vad medlemmarna skriver för recensioner eller vilka vittnesmål som finns på sociala medier och Youtube, lyssna på vad de berättar. Ingenting berättar ju tydligare om en anläggnings kvalitet än de resultat som dess medlemmar får.

Boka ett No Sweat Intro med oss så lägger vi upp en plan för dig!

 

Hur vill du må? Som på gymet med de vältränade medlemmarna eller som på gymet med de otränade medlemmarna?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Målsamtal

November 15, 2019

1/10
Please reload

Recent Posts

October 26, 2020

October 16, 2020

October 12, 2020

October 11, 2020

October 9, 2020

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags