Hur det är att ”tillhöra”

August 30, 2019

I mitt förra blogginlägg skrev jag om varför man ska ”klara sig själv” när man istället kan ”tillhöra”. Just det här med att tillhöra är något våra medlemmar ofta lyfter som en oerhört viktig del i att de gillar att träna i våra gym.

 

Jag jobbar också som mentor åt gymägare, i det uppdraget innebär bland annat att hjälpa ägarna att lyfta fram sina strategiska fördelar, vad som skiljer just deras gym från andra gym. Ofta brukar ägare då lyfta fram just ”community” som en sådan fördel (de flesta klienterna finns i länder utanför Sverige). När jag försöker få dem att definiera ordet ”community” lite tydligare brukar det bli svårare för dem…därför gjorde jag en liten undersökning bland medlemmarna i våra gym. Jag bad dem att försöka förklara och definiera vad ”community” betyder för dem och hur de upplever communityn i våra gym.

Nedan finns ett urval av svaren;

 

Jag skulle beskriva det som en samlingsplats för likasinnade! 
Ett ställe där alla passar in och får jobba utifrån egna förutsättningar för att bli en starkare/uthålligare/bättre version av sig själv! Oavsett om man satsar på elitnivå eller motionärsnivå så finns det utrymme för alla.
Det blir inte konkurrens på samma sätt som inom många andra sporter - allas utveckling hyllas och stöttas! Att någon annan blir bättre innebär nämligen inte att det för mig blir sämre och att jag blir bänkad - vilket kan hända i andra sporter. Utan alla delar med sig av sina tips, trix och erfarenheter. Vilket resulterar i att vi alla växer tillsammans och när andra utvecklas peppar det mig att tänka: ”men kan dom så kan jag” och sen jobbar man ännu lite till! 
Glädje, inspiration, vilja att stötta och hjälpa andra, gemenskap och kunskap!
Det blir lite som ett andra hem och alla medlemmar och coacher en extra (stor!) ”bonusfamilj” helt enkelt 

 

 

Människorna här hejar på varandra och snicksnackar med varandra även om man inte ”känner” varandra sedan innan. Det har jag inte upplevt på samma sätt på andra ställen. Man kan alltid be någon om hjälp/tips, oavsett om det är en coach eller medlem. Jag har varit på vippen att byta till ett annat gym pga faktorer som inte har med CF att göra men det kändes som att jag skulle flytta hemifrån så jag valde att stanna 🙂 Det har jag inte ångrat.

 

Jag hamnade bredvid en förälder på kidsens öppna hus idag, och självklart berättade jag inspirerat att jag själv körde lite CrossFit här på gymet. Han var nyfiken på vad CrossFit hos oss innebär, eller egentligen var kanske hans fråga "Om han skulle passa in, och klara av det?". Svaret han fick får bli samma svar som till ovan. 
I vår Community är ALLA välkomna, oavsett ålder styrka eller erfarenhet - något jag tycker syns tydligt på våra pass. Jag upplever inte att det finns någon prestige i våra resultat, ingen tittar snett på skalning och alla stöttar, peppar och hjälper varandra. Ingen annanstans i idrottssammanhang har jag upplevt samma känsla. När vi kör TeamWOD eller lagtävling blir ingen "sist vald", sålänge du gör vad du kan och kör din grej så är du alltid välkommen. 
Det är flera som tycker samma sak märker jag, men det är ju bara en bekräftelse på att vi är ett fantastiskt ställe.

 

Det är klart att man blir glad och stolt när medlemmar på våra gym tycker såhär. Vårt mål är att hjälpa människor att må bättre. Varierad träning och kunniga coacher är en väldigt viktig del i det, att sen kunna erbjuda en glädjefylld och stöttande miljö är superviktigt.

Därför vill jag rikta ett stort tack till alla våra coacher och medlemmar som hjälper oss att skapa den miljön!

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Målsamtal

November 15, 2019

1/10
Please reload

Recent Posts

October 16, 2020

October 12, 2020

October 11, 2020

October 9, 2020

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags