Varför ska det vara så svårt?

September 27, 2019

Varför ska det vara så svårt?

- Att göra rätt

 

En första skrapning på ytan av vikten i att ta snabba och ”rätt beslut” när vi som mest behöver det. Varje dag tar vi människor i snitt ca 10-30 000 beslut (i symbios med dofter, temperaturer, smaker och andra sinnesförnimmelser). Vissa mer livsavgörande än andra, och självklart kommer några kännas/vara betydligt mer tillfredsställande i slutet av dagen. 

 

Att faktiskt ta ett beslut kan för vissa te sig naturligt och utan tvivel, medans för en del kan det vara förknippat med akut prestationsångest. 

-Hur lär vi oss då vad som är viktigt att besluta/bestämma om och kring?

 

Genom att göra det så lätt för oss som möjligt, eliminera negativa faktorer och fokusera på det som gynnar oss i ett långsiktigt perspektiv. 

 

Svårt att mäkta med i vardagen? 

 

Testa att göra prioriteringslistor och färgkoordinera dessa.

 

Rött= Akut, dvs gör/besluta om nu!

 

Orange= Bör ses över asap, (bestäm dag&tid för när det skall vara klart)

 

Grönt= Lustfyllt att planera, ingen stress. Denna färgen skall helst vara dominant! 

 

Vad har detta med något att göra?!

 

Precis som med allting annat i våra liv behöver vi (dom flesta av oss) struktur och rutiner för att fungera som bäst. Tighta scheman som skall synkas med middagar, träning, nöjen, läxor. Ja you name it. 

Vi alla har ett invant beteendemönster i oss som vi utgår ifrån, när det väl krävs kommer det utan tvekan att påverka dig och din impulskontroll.

Det här speglar även våra beslut vi tar gällande det vi äter, har vi för vana att ta dåliga snabba beslut så blir resultatet därefter. Det grundar sig ofta i okunskap eller ointresse, något man kan ändra på. Ibland kanske man tillochmed behöver ta hjälp av någon för att lyckas ändra det beteendet.

 

”If you fail to plan, then you plan to fail”

 

Ett citat jag snubblade över i sociala medier häromdagen och det fick mig att tänka efter.
- Är det verkligen så enkelt? Kan man ju snabb fråga sig. Svaret går givetvis att forma och nyansera beroende på livsfilosofi. 

Jag tror att vi väljer vår egen lycka, dvs beroende på ditt engagemang och viss del kunskap så begränsar vi oss i mångt och mycket det vi tar oss ann i livet. 

Vill man lyckas med något specifikt, då ser man till att skapa/skaffa sig de rätta förutsättningarna till att börja med. 

Precis som när man bygger hus så vill man ha en så stabil och pålitlig grund som möjligt, samma princip gäller oss människor och vår hälsa och i synnerhet kosten. 

När det väl stormar utanför i livet, vill vi kunna luta oss tillbaka och helt enkelt lita på ett gediget förarbete. Ingen är perfekt och vi kommer vackla fram och tillbaka, ta fel beslut i avgörande stunder. 

 

Då är det detta som gäller: 

 

Damagecontrol ————> Adjust————>   Rebounce ————-> You´re good buddy!

 

Med denna text vill jag ge er alla en mental high five, DU är bra!  

Vi alla måste ta ett gemensamt ansvar över vår egen hälsa såväl fysiskt som psykiskt, VÅGA FRÅGA om hjälp eller vägledning. Vi ALLA förtjänar att må så bra som möjligt och vi ska påverka det som påverkas kan, det börjar med dig själv!

 

 

Vill du prenumerera på veckovisa nyhetsbrev innehållande matnyttig läsning och inspiration? 

 

Maila till nutrition@crossfit162west.se och skriv ”Matinspiration” i ämnesraden.

 

Vill du boka en kostnadsfri No-snack Intro? Maila till mattias@crossfit162west.se

 

Ha en fin dag! 

 

Mattias

Crossfit162west  

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Målsamtal

November 15, 2019

1/10
Please reload

Recent Posts

October 26, 2020

October 16, 2020

October 12, 2020

October 11, 2020

October 9, 2020

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags