The switch witch

October 25, 2019

Ett lånat uttryck som beskriver en stundande hälsotrend i det stora landet i väst, USA. Något som vi Svenskar inte anammat, än. Men vad är då detta "fenomen"? 

 

The switch witch är benämningen på en faktiskt inte så dum idé som är direkt kopplad till den väldigt kommersiella högtiden Halloween. I korta drag innebär detta att man (föräldrar i synnerhet) och samhället till viss del, försöker få sina barn att äta nyttigare. Själva utmaningen i detta går ut på att få barnen att byta ut eller bort sitt godis mot någonting annat, och det behöver nödvändigtvis inte vara i matväg. Allt som kan tänkas göra barnen gott är välkommet. 

                                             

                                            The more you give, the more you get!

 

En ganska nobel förklaring till själva kärnan ifrån frosseriets moderland.

Tänk om våra svenska livsmedelsbutiker kunde anamma detta, och inte tvärtom. Rea ut lösviktsgodiset till nästan samma pris som färskpotatis på sommaren. Hyckleri på ett sätt enligt mig, 

Vi skandinaver och främst svenskar tenderar tyvärr att få alltmer försämrad allmänhälsa, många forskare drar kopplingar till sämre matvanor, mer stillasittande och än mer stressande. 

Speciellt mer stress leder väldigt ofta till dåliga beslut gällande våra matval. Dålig kosthållning i kombination med stress i vardagen genererar på tok för mycket "onödig" psykisk ohälsa. 

Enligt mig ordineras det aldeles för lite motion och rörelse från hälso&läkarvården, som faktiskt är bevisat att ha större positiv påverkan på vår serotoninfabrik (kroppens egna lycko/välmåendeämne) än vissa läkemedel. 

 

Samhället med våra politiker i spets borde verkligen ta folkhälsan på större allvar, för tillslut, när ingen varken vill eller kan tjäna staten (dvs betala skatt) då är iaf jag övertygad om att få folk att röra på sig lite mer och äta lite nyttigare är en tämligen enklare väg att gå dessförinnan. 

Inget kan vara viktigare än hur vi människor mår! Både fysiskt och psykiskt. PUNKT.

 

Avslutningsvis så utmanar jag dig att skippa den impulsköpta godispåsen á 2kg, och istället kanske nöja dig med en mer rimlig och lagom mängd av det som får dig att må bra. Jag lovar dig att varken din mage eller resten av din kropp kommer tacka dig på ett speciellt snällt sätt om du väljer att trycka i dig mängder av skit, på ren svenska. 

 

Ta ett aktivt val, välj alltid din egen hälsa och välmående/välbefinnande.

Behöver du guidning tillbaka till hälsans stig i livet? 

Hör av dig till oss, vi hjälper dig ta kontroll över sunda vanor och hälsosamma val.

 

Ps. du har väl inte missat våran 28dagars kostutmaning med inriktning på just det? Med start 4/11, tipsa gärna vänner & bekanta som skulle vara intresserade. 

Vid frågor, maila till: mattias@crossfit162west.se

 

Trevlig Helg!

 

/162 Crew 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Målsamtal

November 15, 2019

1/10
Please reload

Recent Posts

October 16, 2020

October 12, 2020

October 11, 2020

October 9, 2020

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags