Domino-effekten

October 28, 2019

Vad är ditt mål med din träning? Vilka andra effekter kan du uppnå om du når ditt mål? 

 

Jag har en PT-kund som heter Eva-Mari som har artros i höft och rygg. Hon har tidigare varit hos fysioterapeut som gett henne träningsövningar att göra hemma, men hon tycker inte att de är tillräckliga för hennes besvär. Därför har hon nu beslutat sig för att få ytterligare hjälp och regelbundenhet i sin träning. 

Hennes mål är att vara smärtfri i vardagen och kunna göra de saker hon tycker är roligt, b.la att paddla kajak. 

Eva-Marie är positiv, målinriktad och alltid öppen för nya utmaningar. Hon har bestämt sig för att vinna över sin smärta!


 

 
 

 

Det finns något som kallas för domino-effekten. Den går ut på att du får många positiva kedjereaktioner när du sätter ett mål och uppnår det. Jag ska ge dig ett exempel: 
 

  1. Du har som mål att kunna träna smärtfritt. Du uppsöker någon professionell och kompetent person inom området som kan hjälpa dig att nå dit, till exempel genom ett personligt träningsprogram och manuell behandling. 

  2. Du märker att du kan träna mer och mer utan smärta, och blir därför gladare i vardagen och mer taggad inför din träning, vilket resulterar att din träningsmängd ökar. 

  3. I och med att din träningsmängd ökar, kan du prestera bättre under träningstillfällena. 

  4. Din vardag avlastas eftersom du har mindre smärta. Saker som du tidigare inte kunnat göra, till exempel trädgårdsarbete eller gå långa promenader känns nu lätt som en plätt.

  5. Du blir en positiv person som inte tyngs ner av din skada eller din oro över smärtan.
     

Så, vad skall du göra härnäst? Ta kontakt med oss så kan vi hjälpa dig att nå dina mål. Det kan vara allt från viktnedgång, specifika träningsmål eller smärta. 

Klicka på länken för att boka ett kostnadsfritt No-Sweat-Intro: http://www.crossfit162west.com/introprocess

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Målsamtal

November 15, 2019

1/10
Please reload

Recent Posts

October 16, 2020

October 12, 2020

October 11, 2020

October 9, 2020

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags