Träna dig ung!

November 18, 2019

Är det inte märkligt hur människor som är i exakt samma ålder (kronologiskt) ändå kan skilja så mycket i sin fysiska ålder? En människa som är 65 år gammal kan vara svag, trött, ha ont i muskler och leder, ta ett flertal mediciner mot olika slags sjukdomar, vara deprimerad och skör. Medans en annan 65-åring kan vara stark, pigg, smärtfri, utan sjukdomar och må hur bra som helst! Vad är skillnaden mellan dessa två individer då? Jo, det jag syftar på är: aktivitet. 

 

Äldre människor som tränar styrketräning och konditionsträning håller sig friska längre, har en snabbare återhämtningstid efter infektioner och virus, får en lägre fall- och skaderisk, är mindre sköra och har en stor chans att leva längre än vad en inaktiv människa gör. 

Du kan med andra ord träna dig ung! 

 

Du kanske tänker, ”Crossfit är inte för mig, det verkar svårt”, ”Det är bara unga, starka människor som tränar” eller ”Det är ändå för sent för mig att börja styrketräna”. Ställ dig då frågan, vad har jag att förlora och vad kan jag vinna? Är jag villig att ha ont och vågar jag riskera att dö i förtid för att jag inte vågar testa något nytt? Eller vill jag leva mitt liv pigg, stark och glad? 

 

 

 

Visste du att:

15% av befolkningen i Sverige över 65 år är deprimerade och hela 30% av befolkningen över 85år!?

40% av äldres dödsfall idag sker pga hjärt-kärlsjukdomar?

Självmordsrisken är högst i Sverige idag i åldrarna 45-64 år?

 

Vad har alla dessa ovanstående faktorer gemensamt då? Jo, forskning visar att dessa sjukdomar botas bäst av TRÄNING.
Inte bara kan du förebygga sjukdomar, utan du blir även stark, får ett bättre självförtroende och skaffa nya vänner! Så vad har du att förlora? 

 

Dagens take home massage - use it or lose it! 

 

Är du intresserad av att komma igång med träningen? Vi erbjuder bland annat PT-tjänster, gruppträning och Bootcamp. Boka ett kostnadsfritt No-Sweat-Intro på vår hemsida för att veta mer: 

http://www.crossfit162west.com/introprocess

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Målsamtal

November 15, 2019

1/10
Please reload

Recent Posts

October 16, 2020

October 12, 2020

October 11, 2020

October 9, 2020

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags