Tacksamhet, tid för reflektion och att vara närvarande.

November 29, 2019

Vi närmar oss årets slut med stormsteg, den första snön singlar vackert ned utanför våra fönster. Vackert och glädjande helt klart, äntligen lite vitt som ger lite extra ledsyn i vintermörkret. Hög tid för framtagning av overaller, snowracers, underställ och termosar.

Men innan vi rushar fram till kommande högtid (Julen) så tänker jag ta grepp om en inlånad mellanakt. 

Thanksgiving, jag väljer idag att tolka det på mitt sätt. Varför vi bör stanna upp, reflektera och känna tacksamhet både för stora och små ting. 

 

I ett alltmer stressat samhälle som till stor del bygger på konsumtion och prestation glöms det i väldigt stor utsträckning vad eller vem som står bakom "hantverket".

 

 

Individen

 

 Vi vet nästan aldrig någonting om personen vi har framför oss bakom kassadisken eller busschauffören som förser oss med antingen en tjänst eller produkt. Eller låt oss ta det ett steg längre till något alla bilburna Stockholmare kan relatera till. Vi är välbekanta med diagnosen "RoadRage", aggressivt beteende i trafiken orsakat av medvetna eller icke avsiktliga manövrar kort beskrivet. 

Men vad händer om vi ser bakom allt det där; misstag kan alla göra, speciellt i stressade situationer i ibland okända och nya miljöer. 

För tänk om vi visste vad den där idioten som trängde sig längst fram i bilkön går igenom eller har gått igenom. Kanske är på väg till förlossningen av sitt första barn, en viktig jobbgrej som kan leda till befordran eller en helt ny tjänst, eller varför inte en helt vanlig hämtning på förskolan?! Vem vet. 

Ingenting som rättfärdigar beteendet eller gör det mer ok, bara en liten reflektion kring hur lite vi vet om vår omvärld. Det tom kanske är din blivande svärfar, kollega eller klient?!

 

Livet är för kort för att kasta bort på att gnälla över hur andra beter sig eller snarare inte beter sig, livet är för kort för att ta för givet, livet är för kort för att vara missunnsam, samtidigt är livet för härligt och skört för att inte njutas av eller älska passionerat. Omfamna nuet, lev här och nu. Ingen kan göra allt men alla kan göra något! 

 

I en tuff samtid där vi tvingas armbåga oss fram i vardagen med en mentalitet likt survival of the greediest?

Mycket vill ha mer och gratis är gott!

 

Jag tycker vi alla borde vara mer tacksamma för de små tingen i livet, leenden, skratt, goda gärningar små simpla gester som är genuint godhjärtade. Varje dag måste vi hjälpas åt att kämpa mot orättvisor i världen. Cancer, terrorism, alkoholism, osolidariskt och egoistiskt pengakåta industrier som driver människor till fattigdom och elände måste besegras. 

 

Så, avslutningsvis vill jag å det bestämdaste ösa beröm och beundran över våra fina medlemmar på Crossfit 162West och våran härliga stämning i communityn. 

Idag är det fredag med tillhörande brightspots, lika självklart för oss att belysa höjdpunkter och tacksamhet som tacosåsen är till fredagsmyset!

 

Min brightspot är att jag idag lever ett balanserat och hälsosamt liv, med stor plats för min familjs välmående. Jag har ett välrenommerat entourage av härliga människor att tacka för att jag får leva det liv jag vill! 

 

Trevlig kväll!

/Mattias

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Målsamtal

November 15, 2019

1/10
Please reload

Recent Posts

October 16, 2020

October 12, 2020

October 11, 2020

October 9, 2020

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags