Vad gör egentligen en naprapat?

February 3, 2020

Har du någonsin vaknat upp med ett ryggskott eller nackspärr? Har du ett knä som värker varje gång du springer? Har du ont i ländryggen efter en graviditet? Upplever du ofta huvudvärk? Brukar du få ont i axlarna eller armbågarna efter en lång dag på jobbet? 

 

Allt detta är muskeloskeletala problem som du behöver professionell hjälp med. Om du går till läkaren och beskriver dessa symtom skulle de med stor säkerhet rekommendera dig att uppsöka fysioterapeut, naprapat eller kiropraktor. Varför då? Jo - för att det är exakt sånna åkommor som vi hjälper människor med. Och mycket annat liknande såklart.

 

Hur hjälper vi patienten då?
Första besöket börjar med ett kort samtal om hur, var och när det gör ont. Efter det så undersöker naprapaten området för att veta exakt vad det är som ställer till just dina problem. Det kan ju faktiskt vara så, att ett problem som du upplever sitter i armbågen, faktiskt orsakas pga av en dysfunktion eller skada i nacken. Och det är därför det är viktigt att du söker hjälp, och inte Googlar dina symtom, för då kan du ju få en helt annan förklaring… Allas smärtor beror på olika orsaker, eftersom vi alla har olika livsstilar som bidrar till våra besvär. Det finns ingen mall som alla kan gå efter, och just din väg att gå kan naprapaten hjälpa dig med.

 

Efter anamnes och undersökning behandlar naprapaten med manuell terapi det som är bäst just för patienten. Det kan vara bl.a massage, stretching, triggerpunktsbehandling, mobilisering, traktion, manipulation, dry needling eller träning. Alla dessa olika behandlingsformer har egentligen ett enda mål - att få patienten smärtfri! 

 

 

Efter behandling och re-tester så lägger naprapaten och patienten upp en gemensam plan för hur de tillsammans skall få patienten smärtfri och inte få tillbaka sina besvär. Ofta får patienten med sig en eller flera hemövningar i form av träning, stretching, rörlighet eller enkla råd för att snabbare bli av med sin smärta. Och sedan så bokar man upp ett eller fler återbesök tills patienten inte längre upplever några besvär. 

 

Behöver du hjälp med att bli av med dina smärtor? Boka en tid på Physio Center för att få träffa en naprapat som kan hjälpa dig. Boka din tid här.

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Målsamtal

November 15, 2019

1/10
Please reload

Recent Posts

October 26, 2020

October 16, 2020

October 12, 2020

October 11, 2020

October 9, 2020

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags