Gör dig själv en tjänst - acceptera inte din smärta!

February 24, 2020

Känner du någon som ofta brukar stå över roliga aktiviteter på grund av att hen har ont? Eller kanske det är du själv? Blir du rädd för att prova nya saker på grund av din smärta?

 

Gör dig själv en tjänst - acceptera inte din smärta!

 

Har du gått till vårdcentralen och bett om att få din ryggvärk utredd, men bara fått smärtstillande med dig hem? Har du Googlat dina symtom utan vidare framgång? Känner du dig begränsad i din vardag för att du är rädd för att få mer ont?

Detta är inte ovanligt - snarare tvärt om skulle jag våga påstå. Jag träffar flera människor som inte vågar styrketräna, åka skidor, springa, klättra, simma osv. på grund av att de är rädda för att förvärra deras smärta. Detta ser inte jag som något konstigt, men jag tycker att det är väldigt tråkigt. 

Det är lätt att bli rädd när man inte vet vad det är som gör ont. Det är så kroppens försvarsmekanism fungerar. Men så fort man tar reda på vad det är som smärtar, så tar man kontroll över sin smärta och gör upp en plan för att bli av med den. Man accepterar alltså inte sin smärta!

 

 

Eva-Mari tränar med vår naprapat två gånger i veckan för att bli smärtfri från sin kroniska artos.  

 

 

Din smärta påverkar inte bara din eventuella träning, utan även din sömn och ditt humör. Detta i sin tur kan bidra till en negativ spiral och börja påverka dina relationer, ditt jobb och därmed kanske din ekonomi. Sjukvårdsbidrag på grund av ospecifik smärta är idag inte ovanlig! 

 

Så…

  1. Vill du fortsätta ha ont och leva ditt liv med begränsningar? 

  2. Eller vägrar du att acceptera din smärta?

 

Vad kommer du få ut av altenativ nummer 1? Förmodligen bara mer smärtor, en mer begränsad vardag och sämre mående både psykiskt och fysiskt. Men alternativ 2 kommer kanske ge dig en ny hobby, en bättre ekonomi, bättre relationer och ett längre liv! 

 

Vill du ha hjälp att vägra acceptera din smärta? Boka en behandling hos oss på Physio Center så hjälper vi dig att nå ditt smärtfria liv. 

Boka till besök här.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Målsamtal

November 15, 2019

1/10
Please reload

Recent Posts

October 16, 2020

October 12, 2020

October 11, 2020

October 9, 2020

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags