Dagens utmaning - för dig som har ont i skuldran!

April 20, 2020

Har du ont i ena eller båda skuldrorna? Smärtar det i inåt- eller utåtrotation i din axelled? Här är en övning du kan testa för att minska din smärta om den sitter i rotatorcuffen! 

 

Starta med att testa övningen med en lätt hantel på 1-2 kg. Om du kan kontrollera rörelsen i 10 repetitioner i långsamt tempo i tre set kan du testa att öka vikten till 3 kg. I denna övningen skall inte tunga vikter användas. Den är till för kontroll och för att skapa styrka och stabilitet i våra små muskler i skuldran. Upprepa varannan dag i två till tre veckor och se om du känner någon skillnad. Om du får mer ont av övningen skall du inte fortsätta.

 

Vill du ha hjälp med att reda ut vart din smärta kommer ifrån och vad du kan göra åt den? Boka ett besök på vår behandlingsklinik Physio Center för att få hjälp av vår naprapat eller vår massageterapeut. Boka ditt besök via länken här

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Målsamtal

November 15, 2019

1/10
Please reload

Recent Posts

October 16, 2020

October 12, 2020

October 11, 2020

October 9, 2020

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags