- IDENTITET -

May 22, 2020

Vi har alla någon gång läst insändare eller kollat på diverse program gällande hälsa & livsstil med syftning till "Du är vad du äter, & eller  Du är vad du gör". 

Påståenden som absolut kan stämma in på många. Det betyder INTE att man är en dålig människa, att man bör ändra sig eller besitta viljan att ändra är en viktig komponent som individ, kroppsligt och själsligt. 

 

Hur gör man då om man har kommit till insikt att man faktiskt vill ändra sig, (självklart beror det på vilken typ av ändring och resultat man vill åstadkomma). I stora drag handlar det om att veta vart man ska börja, sin "Point zero". 

 

  Är det en

- Fysisk förändring   

- Mental stabilisering

- Personlighets stigma

 

Oavsett inriktning så börjar resan alltid med att man kommit till INSIKT att man antingen vill eller behöver förändring. Man ska även vara medveten om att det sällan finns en "GOLDEN RULE", varje individ är unik och fungerar olika i olika situationer. 

 

Det jag vill slå ett litet extra slag för i detta inlägg är kosten och dess kraftfulla inverkan i vårt mående. För mig handlar allting om att hitta en skön och hållbar balans mellan hur jag VILL att mitt liv ska vara och min VERKLIGA vardag. Vill jag prestera på topp, då måste jag vara strikt och noga med vad jag äter och dricker. Tex undvika processad och icke tillagade livsmedel. Men så ser ju inte verkligheten ut alla dagar i veckan, som småbarnsförälder och ej obegränsat med likvida medel behöver man oxå ta hänsyn till rörliga variabler. Att välja så bra dåliga alternativ som möjligt, dvs ha en hög lägsta nivå.   

 

Dagens existensiella fråga från mig till er: Hur vill du må och vad krävs det utav dig att uppnå den känslan? 

 

Min uppmaning till er som faktiskt funderar lite kring detta är att; 

Sätt dig ner i lugn & ro med penna å papper. Skriv ner känslor eller tillstånd du skulle vilja uppnå i närtid och på längre sikt. 

Vad skulle du kunna offra, alt vad är det värt för dig? 

 

Min personliga reflektion är att jag behöver ge mig själv mer beröm för de val jag gör. Mina rutiner ger mig de resultat jag vill ha. 

 

Maila gärna till mig (mattias@crossfit162west.se) eller kommentera gärna i fältet nedan din önskvärda förändring. 

 

Trevlig läsning och Helg!

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Målsamtal

November 15, 2019

1/10
Please reload

Recent Posts

October 16, 2020

October 12, 2020

October 11, 2020

October 9, 2020

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags