Vikten av progression i sin rehab

June 9, 2020

I förra veckans inlägg skrev jag om vad man kan göra i det akuta skedet vid en sträckning eller en stukning. Denna vecka tänkte jag prata om vägen tillbaka från en skada. 

 

 

 

Efter man har sökt hjälp för en skada får man ofta rehabiliterande övningar från en PT, Physioterapeut eller naprapat för att komma tillbaka till där man var. Problemet är att man ofta väntar för länge med att följa upp med sin coach/terapeut vilket leder till att man får höra “jag gjorde övningarna ett par veckor men kände ingen skillnad”. Övningarna kanske var helt rätt till en början men efter ett par veckor är dom för lätta för att fortsätta utvecklingen. Då måste man göra en uppföljning, se över det nya nuläget och introducera  nya övningar, För att sakta återintroducera vanlig träning igen. 

Detta är en svår process och kan vara tidskrävande i vissa fall, därför är det viktigt att både som terapeut och som atlet ha tålamod, lita på processen och framförallt göra jobbet. 

 

Har du en idrottsskada som påverkar dig? Har du haft långvariga problem med överbelastningsskador? 

Vi på Physio Center & Crossfit 162 west erbjuder ett 8 veckors screening upplägg där vi börjar med att stämma av nuläget med en screening som vi använder oss av för att skapa ett träningsprogram anpassat just för dig. Du får kontinuerlig uppföljning med en coach och programmet uppdateras månadsvis för att matcha din utvecklingskurva.

 

Vill du boka Screening eller behandling hos oss?

Klicka här!

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Målsamtal

November 15, 2019

1/10
Please reload

Recent Posts

October 26, 2020

October 16, 2020

October 12, 2020

October 11, 2020

October 9, 2020

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags