Hur blir jag av med min huvudvärk?

June 22, 2020

Lever du med kronisk huvudvärk? Har du migrän, spänningshuvudvärk eller Hortons? Jag har träffat patienter som upplever huvudvärk flera dagar i veckan och har gjort det under väldigt lång tid. De har ofta provat alla slags mediciner mot huvudvärk som inte hjälpt. Huvudvärk kan provoceras av många olika faktorer, bland annat stress, långa dagar framför datorn, dålig sömn, oro osv. Men, visste du att huvudvärk ofta botas med enkla hjälpmedel som ändrade kostrutiner, träning, sömnrutiner samt manuell behandling så som stretch, massage och Dry needling!

 


Om du till exempel är en person som biter ihop om natten eller när du är stressad kan det hjälpa dig att släppa på spänningar i käke och tuggmuskulatur. Detta kan du göra med hjälp av massage, stretch av käke samt träning för din nacke. Om du har spänningshuvudvärk kan pulsökande träning hjälpa dig eftersom musklerna runt nacke och huvud behöver mer cirkulation. 

 

Sömn är också en viktig del för att bli kvitt din huvudvärk. Här får du 10 bra tips till hur du kan sova bättre:

1. Sov i ett mörkt, svalt rum

2. Undvik "blått ljus" en timme innan sömn

3. Sov endast i sovrummet 

4. Ta ingen tupplur efter kl. 15

5. Gå ur sängen om du inte kan somna

6. Håll en regelbunden sovrutin 

7. Var inte hungrig

8. Avsluta träning minst 3 timmar innan sömn

9. Ingen alkohol eller nikotin 3-6 timmar innan sömnen

10. Drick sista koffeindrycken minst 6 timmar innan läggdags 

 

Detta är Anna. Hon gick från att inte ha tränar någonting, till att börja träna minst 3 CrossFit-pass/vecka. Anna tog tabletter varje dag för att bli kvitt sin huvudvärk, men efter andra veckan av kontinuerlig träning hade hon ingen smärta överhuvudtaget! Nu har Anna tränat Bootcamp i 18 veckor samt ändrat om sin kost. Efter sin semester skall hon köra 1 PT-pass/vecka plus gruppträningspass för att få ännu bättre resultat och utveckling!

 

Vill du få hjälp att bli av med din huvudvärk? Boka ett besök på Physio Center så hjälper vi dig! Du kan boka ditt besök här  

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Målsamtal

November 15, 2019

1/10
Please reload

Recent Posts

October 16, 2020

October 12, 2020

October 11, 2020

October 9, 2020

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags