Låt inte en skada bli en ursäkt!

June 23, 2020

 

Skador drabbar alla i större och mindre utsträckning. Man kan ha gjort allt för att förebygga skador med hjälp av bra träning, sömn, mat, återhämtning. Men ibland sker saker vi inte kan förbereda oss för. Tex. en ful tackling i ryggen är inget vi kan styra tyvärr och tyvärr leder det ibland till skador.

Men det viktiga är vad vi gör när vi skadat oss. 

 

En skada som ett diskbråck är mångas stora mardröm - det kan nästan liknas med en dödsdom. Många kan gå flera år efter ett diskbråck och fortfarande prata om sitt diskbråck som en akut skada, som blir en anledning till att man inte kan träna. Men ett diskbråck läker oftast av sig själv efter 3 månader. Går man däremot runt och konstant tänker “jag kan inte det gör ont” så blir det tyvärr en sanning. Som Margaret Thatcher sa:

 

“Watch your thoughts, for they will become actions. Watch your actions, for they'll become... habits. Watch your habits for they will forge your character. Watch your character, for it will make your destiny.”

 

 

 

Det man kan göra vid en skada är att träna det som inte gör ont parallellt med sin rehab. Har du ont i ett knä är de ett ypperligt tillfälle att stärka upp överkroppen. Har du ont i en axel kan du alltid köra underkropp. Det som händer då är att du får en ny motivation att träna. Alldeles för många skadar sig och står bara och kör sin rehab som är så tråkig och tappar sin träningsmotivation helt. Men våga vara kreativ och fortsätt utmana dig själv. 

 

Vill du ha hjälp med en aktuell skada eller ha hjälp att förebygga skador? Boka Screening eller behandling hos oss via länken!

https://ww1.clinicbuddy.com/onlinebooking/Physio%20Center-4022

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Målsamtal

November 15, 2019

1/10
Please reload

Recent Posts

October 16, 2020

October 12, 2020

October 11, 2020

October 9, 2020

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags