Smärta eller stelhet i axlar och bröstrygg? Se hit!

August 3, 2020

För 1,5 år sedan startade jag (Cornelia) upp PT-Small Group "Bröstryggsmobilitet & skulderstabilitet". Jag studerade då på Naprapathögskolan och ville tillämpa mina kunskaper om "axel-hälsa" här på min arbetsplats CrossFit 162 West. 

 

Det var först när jag började se mig omkring i boxen när jag insåg hur stort behov medlemmarna har av axel/skulder- och bröstryggsrörlighet för att kunna utföra sin sport på bästa sätt! Många som skadar sig gör det på grund av ett felaktigt rörelsemönster som kan bero på stelhet, svaghet eller okunskap. Jag ville hjälpa medlemmarna att förebygga dessa tre riskfaktorer i en Small Group! 

 

 

Men, ju fler grupper som fylldes, desto mer märkte jag att det inte bara var CrossFit-utövare som var i stort behov av denna kunskap, stryka och rörlighet! Till gruppen sökte sig även löpare, "kontorsnissar" och "gymmare". Och samtliga grupper märkte individuella resultat!

 

 

Här berättar Helena om hur hennes CrossFit-träning och löpning blev bättre efter PT-Small Group!

 

 

Vem är det till för?

Gruppen pågår under 6 veckor och är till för alla människor, oavsett om de har träningsbakgrund eller ej.

I Small Groupen fokuserar vi på rörlighet och styrka i axlar och bröstrygg som till exempel press över huvudet med rätt teknik och att lära sig att hänga med egen kroppsvikt. Denna Small Group är även till för dig som har ont i skuldror, axlar eller nacke. Ofta behöver man inte bara en komponent för att bli av med sin smärta, vi vill både kombinera styrketräning med dynamisk och statisk rörlighetsträning.

 

 

 

Vad kan man förvänta sig under PT-Small Group?

Under dessa 6 veckor får du hjälp med att hitta kontakten och stärka upp de muskler som arbetar för att ge dig de bästa förutsättningarna i din träning och vardag. Du får även hjälp med rörlighetsövningar för bröstrygg, skuldror, axlar och nacke. Vi kommer att ha olika fokusområden varje vecka, som till exempel ryggträning, skulderbladskontroll, gymnastik och lyft över huvudet. Detta gör att träningen blir funktionell och rolig för alla! 

 

Vilka resultat får man? 

Alla är vi olika. En del blir helt smärtfria under dessa 6 veckor, en del känner sig starkare och andra känner sig rörligare. Det du kan förvänta dig när du kommer hit är att du får en hel arsenal av olika tränings- och rörlighetsövningar i vår app Boxconnect som du kan göra både hemma eller på gymmet. Du lär dig övningarna här tillsammans i en liten grupp där du coachas individuellt. Detta ger dig de bästa förutsättningarna för att du skall lyckas så bra som möjligt med hemövningarna även utanför dina träningstillfällen här på boxen. 

 

 

Innan PT-Small Group kunde Kristina knappt lyfta en hantel kontrollerat och utan smärta över huvudet!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter 6 veckor såg det ut såhär! Mycket bättere kontroll, stabilitet och rörlighet i övningen! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Är du intresserad av nästa PT-Small Group som sätter igång den 18:e Augusti! Just nu finns det tre platser kvar! Maila cornelia@crossfit162west.se för att anmäla dig. 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Målsamtal

November 15, 2019

1/10
Please reload

Recent Posts

October 16, 2020

October 12, 2020

October 11, 2020

October 9, 2020

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags