Kom igång med träningen under eller efter din graviditet!

August 17, 2020

Behöver du komma igång med träningen under eller efter din graviditet?

I April startade vi på CrossFit 162 West i Vinsta upp en ny träningsform designat för mammor. Träningen är till för alla mammor som vill träna innan eller efter förlossning. Träningen är till för dig som vill hitta tillbaka till träningen eller starta upp den nya goda vanan att träna. Under träningspassen fokuserar vi på varierad träning som innefattar kondition, styrka, stabilitet och rörlighet designad för mammor som vill känna sig trygga och stabila i kroppen under eller efter sin graviditet. Det viktigaste av allt - vi anpassar träningen efter din nivå! Låter detta som något för dig? Maila cornelia@crossfit162west.se 

 

 

 

Hur vet du att du är redo att börja träna efter förlossningen?

Alla är olika. När du känner dig tillräckligt pigg och återhämtad efter din förlossning kan du börja tänka på att träna igen. För att du skall få den bästa möjliga starten hos oss ingår även en individanpassad STAC-Screening där du tillsammans med en coach blir screenad. Detta betyder att man testar alla kroppens muskler och funktioner för att leta efter vart just du behöver bli starkare, rörligare eller förbättra din koordination. Efter Screeningen får du därför ett individanpassat träningsprogram som du kan göra både hemma eller här på boxen!

 

 

 

 

I dagens blogginlägg kommer vi även att bjuda på tre enkla hemövningar du kan göra som gravid eller efter din förlossning. 

 

1. Magandning. Fokusera på att andas med magen. När du drar in luft genom näsan skall magen expandera och bröstkorgen skall vara stilla. Undvik att andas högt uppe i bröstet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Ryggliggande knip med armsaxning. När du hittat ditt knip kan det vara bra att kombinera det med andra rörelser som sker med till exempel armar eller ben. I denna rörelse får du fokusera på att armarna rör sig samtidigt som du kniper.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Glute Bridge. Detta är en enkel men utmanande övning för baksida lår samt sätesmuskulatur! Tänk på att här skall rumpan spännas ordentligt i toppläget för att du skall få den bästa kontakten med din sätesmuskel. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lycka till!

/Cornelia Granaas

Naprapat & Mamma-CrossFit-Coach

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Målsamtal

November 15, 2019

1/10
Please reload

Recent Posts

October 16, 2020

October 12, 2020

October 11, 2020

October 9, 2020

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags