En begränsad rörlighet behöver inte betyda att du är stel.

September 6, 2020

 

Det kan även handla om att musklerna som utför rörelsen är påverkade av t.ex muskelspänningar eller andra blockeringar för att göra rörelsen fullt ut, dom blir helt enkelt försvagade. En annan orsak kan även va att leden är begränsad av svullnad eller att det har bildats brosk.  För att ta reda på vad som orsakar problematiken brukar vi alltid göra rörelsetester på våra klienter. Man gör testerna för att göra en bedömning av varje leds aktiva stabilitet och ledens förmåga till rörlighet. Man vill jämföra de aktiva och passiva resultaten för att se om det handlar om led och/eller muskelproblem och bedöma om problemet beror på svaghet eller kontrakturer.

 

På bilden syns en av våra klienter som länge har klagat på nedsatt rörlighet i ventralflexion (böja sig framåt) Han har under lång tid fokuserat på att stretcha baksida lår och säte då han då trott att han har haft korta och spända muskler som motverkar rörelsen. Efter rörelsetester av hans bål fick vi ledtrådar om att han i den aktiva fasen kom kortare än i den passiva fasen. Detta tyder på att det är musklerna som utför rörelsen som är påverkade. 

 

Vi använde oss av triggerpunktsbehandling på hans stora magmuskler under 10 minuter och se bara vilken skillnad det blev! 

 

 

Upplever du att du har en begränsad rörlighet? Boka din behandling Här Så hjälper vi dig. 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Målsamtal

November 15, 2019

1/10
Please reload

Recent Posts

October 16, 2020

October 12, 2020

October 11, 2020

October 9, 2020

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags