Det största misstaget du kan göra!

October 5, 2020

Allas graviditeter ser olika ut och alla kvinnor har olika förutsättningar under och efter graviditeten. Men oavsett vilken typ av graviditet man genomgår eller hur livet ser ut efter förlossningen finns det en sak som forskning bevisar ger den bästa effekten för styrka, psykisk hälsa och återhämtning. Du vet vad jag pratar om… Träning! 

 

Så, det största misstaget du kan göra innan och efter din förlossning är faktiskt att INTE träna. Träning skapar en större trygghet både psykiskt och fysiskt innan förlossningen. Förutom de hälsoeffekter träning ger som till exempel: bättre kondition, högre procent muskelmassa och lägre risk för sjukdomar ger det också psykiska fördelar innan din förlossning. Om du redan innan förlossningen regelbundet utsatt din kropp för rätt styrke- och konditionsträning ger detta dig ett psykiskt försprång eftersom du då VET att du har stärkt upp bål, bäckenbotten och framförallt ditt psyke i form av att du vet att du kan klara av fysiska påfrestningar! 

 

 

 

 

De flesta kvinnor som tränat innan sin förlossning uppger även att de mår väldigt bra och känner sig ordentligt återhämtade fysiskt. Många längtar efter träningen och vill bli ännu starkare än de varit tidigare! 

 

 

 

Så… Det finaste du kan ge din kropp som genomgår eller har genomgått en transformation på många sätt,  är att ge den styrka i form av regelbunden, allsidig träning! 

 

På CrossFit 162 West i Vinsta har vi all typ av CrossFit-träning, även för gravida och nyblivna mammor. Vill du börja träna här hos oss är du hjärtligt välkommen att boka din konsultation via länken här

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Målsamtal

November 15, 2019

1/10
Please reload

Recent Posts

October 16, 2020

October 12, 2020

October 11, 2020

October 9, 2020

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags