Fysisk stress

October 11, 2020

 

Stress finns i många former. Den vi dock ofta tänker på när vi hör ordet "stress" är den negativa stressen. Problemet är inte hur mycket stress vi utsätts för utan hur vi tacklar och anpassar oss till stressen. Vi reagerar alla olika på stress alltefter vad det är för slags stress och vilken mängd det är fråga om. Lagom dos av stress kan vara nyttigt, ökar motivationen för en del människor.  Men det vanligaste är dock en för stor dos av den negativa stressen. Vilket många ut av oss någon gång känt av. Men visste du att det även finns en så kallad Fysisk stress? 

 

Fysisk stress innebär onödig belastning på kroppen som leder till fysiska besvär som överbelastade muskler, värk och ont och i värsta fall sjukdomar som artrit och diabetes.

För mycket eller för hård träning i förhållande till hur mycket vila och återhämtning du unnar dig, vad du äter, övrig stress i tillvaron osv, kan leda till överträning. Ett fysisk påfrestande jobb och skiftjobb kan också utgöra fysisk stress.

 

Hur kan vi då undvika den här fysiska stressen då? 

Bästa sättet att bemästra fysisk stress är genom regelbunden motion, en bra kroppshållning och att hitta en bra ergonomiska arbetsställning vid sin arbetsplats. Det är bra att göra stretchövningar och lära sig bedöma hur mycket den egna kroppen kan klara utan att ta skada och att anpassa sin träning efter hur livet ser ut i övrigt. 

 

Vad kan din Terapeut/Naprapat hjälpa dig med? 

På Physiocenter är vi noga med att kartlägga dina besvär för att ta reda på om det har kommit från en aktuell skada, gammal skaka med nya rörelsemönster eller varför inte stress? En stressad person får ofta även mycket ont i kroppen och speciellt i musklerna där de fastnar många typer av spänningar. Vi vill därför kartlägga varje case och hitta den bästa behandlingen för varje person. 

 

Upplever du dig stressad och har ont i kroppen? Ta kontakt med någon av oss så hjälper vi dig!  

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Målsamtal

November 15, 2019

1/10
Please reload

Recent Posts

October 16, 2020

October 12, 2020

October 11, 2020

October 9, 2020

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags