Hur kommer jag igång med träningen efter graviditeten?

May 27, 2020

Hur kommer jag igång med träningen efter graviditeten?

 

Efter 6-12 veckor rekommenderas du som post-gravid att kunna börja träna kondition- och styrketräning igen. Alla har olika förutsättningar efter en graviditet beroende på om du har varit fysiskt aktiv och mått bra under hela din graviditet, eller om du mått dåligt och varit begränsad.  

 

Såhär skriver 1177 "Vi är alla olika, och vi har olika kroppar och olika erfarenhet av träning och fysisk aktivitet. Det gäller också nu. Det är viktigt att du lyssnar på din kropp. Du måste lära känna kroppen på nytt efter förlossningen. Det är därför viktigt att du tar dig tid till att öka din träning. Det är inte ovanligt att smärta kan uppstå efter träning, men oftast inte under tiden du tränar. Ju mer varierad träning du utför desto större chans till välmående av din träning. Tränar du varierat lyckas du bäst."

 

 

 

När du först kommer till oss har vi ett samtal som kallas för No Sweat Intro (NSI) där vi pratar om din målsättning med träningen. Där bestämmer vi tillsammans vi kan hjälpa dig att nå dina mål på bästa sätt. Det kan till exempel vara med hjälp av träning i grupp kombinerat med PT-tillfällen och/eller kostrådgivning. Allt beroende på vem du är och vart du vill. Vill du komma igång redan nu? Boka ditt NSI här. 

 

När du sedan bestämt dig för att starta igång har du en individuell screening med en av våra STAC-utbildade tränare. Under screeningen undersöks din styrka, stabilitet och eventuella sidoskillnader. Efter screeningen får du ett personligt träningsupplägg som hjälper dig att träna upp och bli av med dina svagheter.

 

 

 

Du får tillgång till 3 Mamma-CrossFit-pass per vecka, där du tränar tillsammans med andra gravida eller post-gravida mammor. Alla träningspass är varierade och görs utifrån din egen förmåga och styrka. Vi alla är olika och har olika förutsättningar. Utöver gruppassen får även tillgång till Open gym som är öppet 05-22 varje dag. 

 

Vill du komma igång med din träning innan eller efter förlossning? Maila cornelia@crossfit162west.se eller boka ditt NSI här.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Målsamtal

November 15, 2019

1/10
Please reload

Recent Posts

September 18, 2020

September 15, 2020

September 13, 2020

August 22, 2020

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags