Sälja flest och jobba mest

Sälja bäst och jobba mest!

På många arbetsplatser råder en stark prestationskultur. Det går inte att komma ifrån att ”arbete” ju faktiskt handlar om att vara lönsam för det företag man är anställd åt, att vara anställd är ju per definition en överenskommelse om att ”prestera i utbyte mot ersättning”.

Jag tror dock att väldigt många företag skulle må bra av att tona ned prestationssnacket och istället lägga lite mer fokus på sina anställdas livskvalitet. Åtminstone addera mer kommunikation kring ämnen som har med familjetid att göra, som har med odlandet av hobbies att göra, som uppmärksammar vikten av att träna och att äta bra och som hyllar den som tar sig tid att sova ordentligt.

Jag ser exempel på företag som hyllar sina ”bästa säljare” och de som ”fått flest XXX av någonting” under en viss månad. Detta basuneras ut på sociala medier och det delas ut utmärkelser internt. Visst är det kul att vara duktig på sitt jobb, och visst är det viktigt att vara lönsam som sagt. Det jag skulle vilja se mer av är också vilken slags livskvalitet man uppmuntrar sina anställda att försöka uppnå.

  • Mäklaren som ”sålt flest hus” kanske är den som varit minst tid tillsammans med sin familj? Hen kanske inte sett en enda av barnens matcher eller uppvisningar det senaste året?

  • Säljaren som tjänat bäst kanske är den som sovit minst och ätit sämst måltider den senaste månaden? Hen kanske har stressymptom och övervikt i riskzonen?

  • Hen som fått flest nöjda kunder kanske är den som tränat minst av alla i företaget den senaste tiden? Hen kanske har ont lite överallt och har svårt att komma ur sängen på morgonen?

Inom den mentorsorganisation där jag har uppdrag, Two Brain Business, delas det varje år ut pris till den gymägare som lyckats bäst att uppnå en högkvalitativ livsstil. Den gymägare som lyckats bygga ett så välfungerande företag så att hen har frihet att ägna tid åt egen träning, den egna familjen, egna hobbies osv…klockrent pris att dela ut om jag får säga min mening!

Den slags uppmärksamhet är något man bör sträva efter på flera arbetsplatser. Det finns ju så gott om bevis på att anställda som mår bra också presterar bra. Varför inte satsa på det lite hårdare om man driver ett företag eller är chef?

  • ”Bäst sömnkvalitet under Oktober”

  • ”Bäst träningsrutiner under November”

  • ”Bäst utveckling kring kostvanor under December”

Prata mer på arbetsplatsen om vad man gör tillsammans med sin familj eller hur man hittar tid för sina hobbies. Ta initiativ till att skapa träningsmöjligheter tillsammans på arbetsplatsen och upplev effekterna av det.

Vi träffar många hos oss, både på CrossFit 162 West och i vår behandlingsverksamhet Physio Center, som är slitna av sina arbeten och upplever det nästan som en naturlag att det är så det ”ska vara”. Varför då?

Vad är det som gör att även egenföretagare bygger upp den situationen? De borde ju ha mandat att skapa sitt eget schema och därmed kunna lägga in tid för återhämtning och träning? Tro mig, jag får jobba hårt även med de gymägare jag är mentor åt för att de ska lyckas med detta och då är de ändå proffs på just träning och hälsa!

Låt oss hjälpa dig och din arbetsplats med att hitta fler sätt att uppmärksamma framgång. Låt oss hjälpa er att må bättre och att skapa rutiner och vanor som får alla anställda att VERKLIGEN lyckas, på fler områden än på arbetsplatsen.

Hör av dig direkt till mig på per@crossfitnorrtälje.se om du vill prata hälsa och välmående på arbetsplatsen eller maila oss på info@crossfit162west.se

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

@ CrossFit 162 West | Skattegårsvägen 130, 162 50 Vällingby | info@crossfit162west.se